PERMANENT SYSTEM SZÁJTETOVÁLÁS

Száj tartós smink készítése igen népszerű szolgáltatás a kozmetikai iparban, éppúgy ahogy szigetszentmiklósi Permanent System referencia szalonunkban. Számos alkalmazási technika létezik, mellyel természetes adottságainkat megerősítve szolid, stílusos szájtetoválásokat végezhetünk. Honlapunk tanulmányozása lehetőséget ad a kedves érdeklődő számára, hogy minden egyes tapasztalati úton szerzett információt megtudjon, és részletes betekintést nyújt Gárdai Éva sminktetováló mester munkáiba.

Száj-félsatír-3

Gárdai Éva a Permanent System vezető sminktetováló oktatója több mint 20 éve tevékenykedik a kozmetikai piacon. Kezelői és oktatói múltja a száj pigmentálások minden egyes típusára kiterjed. Számos géptípus és pigment márka tesztelésében vett részt, tapasztalatai a Medical Beauty Group minőségbiztosításának támpillére.
Természetesen igényes tetoválásai kézenfekvő bizonyítéka filozófiájának, miszerint a kevesebb néha több. Tetoválások készítésénél gyakorta megjelenő probléma a túlzó, természetellenes formák és színek rajzolása, mely groteszk vonásokat kölcsönöz. Ennek ellenére szájtetoválások esetében fokozottan ügyeljünk kell a természetes száj domborulatának követésére, és a természeteshez legközelebb álló szájszín megválasztására. Az enyhe, vagy optikai szájnagyobbítás illetve kiemelés kezelési lehetősége a sokak által vágyott szájforma és szín elérését teszi elérhetővé.

Mely alkalmazási technikával milyen változásokat érhetünk el a száj mikropigmentálása során?

  1. Szájkontúr technika: elsősorban azon vendégeknek ajánlott alkalmazási technika, akik meg vannak elégedve szájuk színével és formájával, azonban a szájkontúr vonala szigetelt vagy nem egyenletes. Ilyen esetekben lehetőségünk van a szájszínnel megegyező pigment tetoválására egy szolid, vékony kontúrvonal formájában. A látható kontúrvonalak ideje lejárt, egyetlen procedúra célja sem lehet egy látványos, szájszíntől igen eltérő szájkontúr megrajzolása. Szájkontúr technikát kizárólag szájszínnel harmonizáló finom vonal megrajzolására ajánljuk.
  2. Szájkontúr és félsatír technika: a száj optikai nagyobbításának legkorszerűbb és sokak által választott alkalmazási technikája. A félsatír technika a száj középpontja felé elhalványuló pigmentálási mód, mely a színkülönbségnek köszönhetően a száj volumen-e megnő. Számos esetben ez az indok, amiért vendégeink szájtetoválást szeretnének. A száj domborulatának függvényében lehetőség van a száj csekély mértékű nagyobbítására és az ideális szájforma kialakítására.
  3. Szájkontúr és teljes satír tetoválás: az ajkak intenzív színezésére ajánlott alkalmazási módszer. A száj felületét teljes mértékben fedő pigmentálás, mely optikailag enyhén csökkenti az ajkak volumen-ét. Ezért elsősorban telt ajkú vendégek számára preferált technika. Az mikropigmentálási folyamat elsősorban egy vékony szájkontúr megrajzolásával kezdődik, majd a megfelelő technika megválasztása után a száj színnel való feltöltése következik.
  4. Szájfénytechnika: szájkontúr és félsatír tetoválásból álló különleges szájkiemelő technika. Speciális dőlésszöggel és festékbejuttatási módszerrel kivitelezett eljárás, mely a regenerációs idő után enyhén fénylő, szájfényhatású tetoválást eredményez. E technika alkalmazása akkor lehet indokolt, ha a száj színe, nem vagy csak enyhe változtatásokat igényel illetve ha a ajkak rendszeresen matt, fakó színben láthatóak.
  5. Szájkiemelés: a szájkiemelés technikája minden egyes száj pigmentálási módszerrel kombinálható eljárás, melynek során vékony sávban bőrszíntől enyhén világosabb camouflage pigmenttel színezzük be a száj felső középső részét (illetve egyes esetekben a száj alsó külső széleit. A camouflage pigmentek szolid alkalmazása gyönyörű a száj volumenét növeli, és az ajkakat optikailag kiemeli a környező hámszövetből.