Pigmentek, színválasztás

Pigmentjeink tesztelését több éve folytatom, és saját szakmai tapasztalatomra alapozva sikerült mára olyan színválasztékot kialakítani, amely minden vendég számára biztosítja a számára legtökéletesebb szín kiválasztását.

Egyedülálló módon, mintegy 50 – féle különböző szájpigment szín választását teszem lehetővé, a visszafogott, természetes árnyalatoktól egészen az intenzívebb, karakteresebb színekig.

Festék kiválasztás

 

Festékek-Pigmentek

Száj pigmentekdermatestbioevolution-organic-1ecui-pgment-bgSzájtetoválásaim során három termék elismert márka a Permanent System, Bioevolution és Ecuri  pigmenteket használom. Színárnyalat tekintetében egyedülállóan, mintegy 50 -féle gyönyörű, finomabb, és intenzívebb hatású festékszín választását biztosítom vendégeim számára szájtetoválásaim során. Festékeim mindegyike a neves német Dermatest, „Excellent” minőségbiztosítással rendelkeznek, antial
lergének és közel 15 év alatt egyetlen esetben sem okoztak allergiás reakciót.


Garanciát vállalok arra, hogy az Ön ajkaihoz, egyéniségéhez leginkább illő színt használom, festékeim biztosan benne maradnak a bőrben és idővel foltosodás nélkül, egyenletesen kopnak ki.

 

 

 

 

Hogyan történik a megfelelő szájszín kiválasztása?

Szájtetoválás során a szájpigment színének tökéletes meghatározása elengedhetetlen része annak, hogy a szájtetoválás teljes harmóniában legyen az arccal és az egyéniséggel.

Ezért a szín megválasztása során természetesen minden esetben figyelembe veszem a vendég elképzeléseit, igényeit a várható színhatással kapcsolatosan, de döntően a haj, a szem és az ajkak színének alapján választom ki a számára a leginkább megfelelő ajakfesték színt.

A haj, a szem és az ajkak színének meghatározásával ugyanis a nők un. színtípusokba sorolhatók, ezt a rendszert évszakelméletnek is nevezik. E szerint 4 fő csoportot különböztetünk meg: tél, tavasz, nyár, tél típusok.

évszaktípusok

Hasonlóan, mint az öltözködési tanácsadásban, a sminktetoválásban is a nyár és a tél típushoz az un. hideg színeket rendeljük, míg a tavasz és az ősz típushoz a meleg színeket társítjuk.

A vendég színtípusának meghatározása azért fontos a sminktetoválás megkezdése előtt, mert a hideg színtípusba tartozó vendégeknek (tél és nyár) általában a hideg, rózsaszín-pink-piros-mályva pigmentek a tökéletesek, míg a meleg színtípusú (tavasz és ősz) vendégeknek a meleg, terrakotta-narancs-korall árnyalatok a legmegfelelőbbek.

A szín típusának meghatározásán felül fontos a megfelelő színmélység kiválasztása is, nem mindegy, hogy világos, közepes, vagy sötét színt választunk, ennek függvényében lesz az ajkak színe sminktetoválást követően lágy-természetes, esetleg hangsúlyos, vagy erős-intenzív hatású.

szinteszt

Vendégem színtípusának meghatározását követően a megfelelő színmélység választása következik. Ezután szakmai tapasztalatomra és hozzáértésemre alapozva kiválasztok 3-5 színt, amelyet apró pöttyök formájában felviszek a száj felületére. Ez az un. színteszt általában jól megmutatja, melyik szín választása lenne a legmegfelelőbb az elképzelt igényeknek megfelelően.

Mi az oka, ha a szájtetoválás foltos, nem marad bent a szín a szájban?

Saját tapasztalatból állíthatom, hogy egyenletesen pigmentált, évekig tartós szájtetoválást csak megfelelő szakmai tudással, csúcskategóriás készülékkel és minőségi pigmentekkel lehet készíteni. Bármelyik hiányzik is a három alaptényező közül a szájtetoválás már nem lesz kifogástalan minőségű. Azt azonban sokszor nehéz megmondani egy adott ajak satírozás esetében, hogy melyik tényező hiányzott..

Szintén befolyásolja az elkészült munka minőségét az ajak bőrének épsége, szerkezete. Minél több sérülés érte már az ajak bőrét, pl. herpeszek, fertőzések, egyéb betegségek következtében, annál inkább lehet arra számítani, hogy a bejuttatott pigment nem tud egyenletesen beépülni, ill. kevésbé lesz tartós az eredmény.

A sminktetováló pigmentek biztonságáról…

Valószínűleg sokakban, akik sminktetoválást szeretnének készíttetni, felmerül a kérdés, vajon a sminktetováló pigmentek mennyire biztonságosak, hordoznak-e esetleg valamilyen egészségkárosító kockázatot magukban, és okoznak-e allergiás reakciót akár évek múlva is.

A sminktetováló pigmentek túlnyomó többségéről valóban elmondható, hogy 100%-ban megfelelnek az Európai Tanács un. RESAP minőségbiztosítási feltételeinek, egészségre ártalmatlanok, nincs allergiát kiváltó mellékhatásuk, és használatuk 100%-ban biztonságos. Sajnálatos módon azonban forgalomban vannak olyan pigmentek is, amelyek nem felelnek meg ezeknek az elvárásoknak, összetevőik vizsgálata kimutatta a megengedettnél magasabb szennyező anyagok jelenlétét. Ezen szennyezett pigmentek bőrbe juttatása pedig valóban allergiás reakciókat, esetlegesen nem kívánt mellékhatásokat okozhat a szervezetben.

Ezen tények figyelembe vételével javaslom, olyan sminktetováló szakembert válasszon, aki valóban prémium minőségű festékeket alkalmaz, rendelkezik a festékek minőségét igazoló tanúsítvánnyal, annak érdekében, hogy a sminktetoválás valóban kockázatmentes és hosszú távon biztonságos lehessen.

Amennyiben Ön fokozott allergiás reakciókra hajlamos, mindenképpen javasolt, un. allergiateszt elvégzése, amely egyértelműen megmutatja, hogy a sminktetoválás biztonsággal elvégezhető-e. Allergiatesztet a beavatkozás előtt 1-2 héttel szükséges elvégezni, amely során a fül mögé tetoválok egy apró, láthatatlan pontot a választott festékből. Amennyiben néhány nappal később nem tapasztalható allergiás reakció, a sminktetoválás biztonsággal elvégezhető.