Szájtetoválás lépésről-lépésre

Szájtetoválás előtt…

Amennyiben Ön nem elégedett szája formájával, teltségével, problémája van szimmetriájával, netán fakó, fénytelen a színe, és úgy érzi a szájtetoválás segítene a problémák megoldásában, örömmel segítek ennek megvalósításában.

Amennyiben bizonytalan, hogy valóban szeretné-e a sminktetoválást, vagy nagyon tart a várható eredménytől, javaslom, jöjjön el egy külön megbeszélésre. Ebben az esetben csak megrajzolom a száj várható formáját, kiválasztjuk a megfelelő ajakszínt, és ha elnyerte tetszését, megbeszélünk egy másik időpontot a tetoválásra. Ettől eltekintve a a konzultáció és a sminktetoválás mindig egy időpontban történik.

Konzultáció

Száj tetoválás konzultáció

Konzultáció során minden esetben megkérdezem a vendéget, milyen elképzelései, igényei vannak a szájtetoválással kapcsolatban. Megbeszéljük azt is, milyen szájformát, szájszínt, színeket részesít előnyben. Sokan érkeznek úgy hozzám, hogy az általuk kedvelt szájceruzát, rúzst magukkal hozzák, esetleg a megszokott módon berajzolják szájukat. Azt azonban fontos tudni, hogy a szájtetoválás akkor adja a legszebb végeredményt, ha a saját ajkak egyéni adottságai mellett az arc egészéhez és a vendég egyéniséghez is igazítom annak formáját és színét egyaránt. Ezért a szájtetoválást soha nem csak a szájra, hanem személyre szabottan készítem. A konzultáció során kikérdezem a vendéget arról is, nincs-e olyan betegsége, amely a szájtetoválást nem tenné lehetővé.

Előkészítés, érzéstelenítés

Előkészítes - Érzéstelenítés Előkészítes – Érzéstelenítés

A bőr megtisztítását követően speciális felületi érzéstelenítő készítményt alkalmazok annak érdekében, hogy a szájtetoválás ne legyen kellemetlennek érezhető. Jelenleg 4-5 különböző típusú korszerű érzéstelenítő készítményt alkalmazok, amelyek használatával maximálisan elégedett vagyok.

A fájdalommentes sminktetoválásról itt olvashat…

Előrajzolás

Száj tetoválás előrajzolás

Ezután következik az arc karakteréhez és az ajkak eredeti adottságaihoz leginkább illő szájforma megrajzolása. A maximális precizitás érdekében a forma felrajzolását nem szemmértékkel, hanem pontos megtervezéssel készítem el. Ez akár 30-45 percet is igénybe vehet annak érdekében, hogy a legszebb végeredményt érjem el. A sminkceruza színe eltér a száj várható színétől, általában élénk színű annak érdekében, hogy a száj várható formája a vendég és az én számomra is egyértelműen meghatározható legyen. A szájtetoválást csak abban az esetben kezdem el, ha a felrajzolással én és a vendég is teljes mértékben elégedettek vagyunk.

Garanciát vállalok arra, hogy az előre felrajzolt és megbeszélt formát készítem el, ezért biztosan nem fog csalódni az elkészült munkámban.

Színválasztás

Szinválasztás száj tetoválás

A szín kiválasztásánál mindig figyelembe veszem a vendég egyéniségét, szeme, haja, bőre színét és természetesen igényeit is a színhatással kapcsolatosan, hiszen az igények igen eltérőek ezzel kapcsolatosan. A tökéletes árnyalat választásához mintegy 30 különböző pigmentszín áll rendelkezésemre. Annak érdekében, hogy a vendég számára is megkönnyítsem az ajkaihoz, egyéniségéhez leginkább illő szín kiválasztását, a színpalettából 3-5 eltérő színminta cseppet helyezek az ajkakra, amely mindkettőnk számára megmutatja, melyik szín választása a leginkább megfelelő számára.

A megfelelő szín választásáról itt olvashat..

Sminktetoválás

Szájtetoválás

Amennyiben én és a vendég is elégedettek vagyunk mind az ajak formájával, mind a kiválasztott színnel elkezdődhet maga a szájtetoválás. A száj pigmentálásakor az előre berajzolt kontúrvonalon haladva pigmentálom be a kiválasztott színt a bőrbe. Szájkontúr esetén kb. 1mm finom kontúrvonalat készítek, fél satírozás során az elkészült kontúrvonalon belül az ajkak felét befelé haladva színezem, teljes szájsatírozás esetében a kontúrvonalon belül az ajkak teljes területét beszínezem. Fél satírozást és teljes satírozást lehet készíteni a kontúrvonal egybemosásával de annak kiemelésével is, a kívánt hatásnak megfelelően. Egyéb technikák esetében, mindig befejezem az ajkak satírozását, majd ezt követően készítem el a szájfény, esetleg szájemelő technikát.

A szájkontúr tetoválás általában 1 órát, míg az ajkak fél vagy teljes satírozása 1.5-2 órát vesz igénybe.

Mivel a száj területe fokozottan érzékeny sminktetoválás szempontjából, különös gondot fordítok az érzéstelenítő hatás fenntartására is.

Szájtetoválás után

Száj tetoválás hűsítés

A szájtetoválás befejezését követően a bőr enyhén kipirosodik, megduzzad, érzékeny. Ennek mérséklésére nyugtató, hűsítő borogatást alkalmazok néhány percig. Ezután megbeszélem a vendéggel az otthoni ápolási teendőket. Az ápolási tanácsok gondos betartásával nagymértékben befolyásolhatja szájtetoválása minőségét, tartósságát:

  • szájtetoválást követően kb. 2 hétig nem szabad a szájat napoztatni, szoláriumozás esetén le kell takarni
  • lehetőleg ne érje víz, kerülni kell az uszoda, szauna,wellness használatát
  • ne vakarja, dörzsölje ajkait, minden vendégem számára ingyenesen biztosítok utóápoló krémet, amit igény szerint naponta többször is alkalmazhat

A szájtetoválást követően az ajkak színe sötétebb, mint a végleges szín a gyógyulási folyamatok megkezdődésével, és duzzadtabb az érzéstelenítő használata következtében. Ettől eltekintve nyugodtan folytathatja napi teendőit, visszatérhet munkájához.